Veelgestelde vragen

Kom meer te weten over dunpleister in de nieuwbouw, stucwerk, latex spuiten en gipsplaat afwerking

Hier vind u veelgestelde vragen over onze diensten en services. Klanten hebben altijd veel vragen over dunpleister, stucwerk, latex spuiten en gipsplaat afwerkingen. Wat is bijvoorbeeld het beste voor uw muur en aan welke kosten moet ik denken? Wij zullen uw vragen zo goed mogelijk proberen te beantwoorden. 

Staat uw vraag er niet bij? Aarzel niet om contact op te nemen! ADF Afwerking beantwoordt hem graag.

veelgestelde vragen over dunpleister, stucwerk en gipsplaat afwerking
Veelgestelde vragen over dunpleiser in nieuwbouw en renovatie

Veelgestelde vragen over dunpleister in nieuwbouw en verbouw

Wat is dunpleister?

De meeste nieuwbouw woningen worden opgeleverd met ‘’behangklare wanden’’. Dit betekent dat er nog veel onneffenheden of beschadigingen in de wanden zitten. Daarom zijn deze niet geschikt om geschilderd te worden. Dunpleister is een afwerkpleister dat met een dunne laagdikte van 1 a 2 mm machinaal wordt aangebracht. Vervolgens is het in de meeste gevallen al na 24 uur oveschilderbaar. Dit in tegenstelling tot het traditioneel (dik) stukadoren van wanden op plafonds. Daar is de droogtijd een stuk langer.

Dunpleister wordt zowel op de muren als de plafonds van een nieuwbouwwoning aangebracht.

 

Wat kost dunpleister?

De prijs van dunpleisteren is 10 euro de m2. Dit is een stuk goedkoper dan het traditioneel stukadoren van wanden of plafonds. Dat al gauw begint vanaf 17 euro de m2.

Echter is dunpleister aanbrengen alleen geschikt voor behangklare wanden of plafonds.

Hoelang moet dunpleister drogen?

Dunpleister is in de meeste gevallen na 24 uur droog en overschilderbaar. Dit hangt wel af van meerdere factoren. Zo moet de omgevingstemperatuur en lucht circulatie natuurlijk goed zijn om na 24 uur droog te zijn.

Dunpleister of stuc?

Dunpleisteren is slechts een dunne laag gips van 1 a 2 mm2. Stukadoren heeft een dikte van meer dan 2mm en wordt toegepast als de ondergrond teveel oneffenheden heeft of teveel beschadigd is. Het is dus afhankelijk van wat je als klant zelf wilt. Het belangrijkste verschil is dat dunpleister dus dunner aangebracht wordt, maar de prijs is daarentegen wel veel lager per m2.

Veelgestelde vragen over stucwerk in nieuwbouw en verbouw

Waarom een muur stucen?

Als u muur niet geschikt is voor dunpleisteren, denk hieraan aan een bestaande muur met veel en diepe onneffenheden en beschadigingen, dan moet er al gauw meer gips op dan 1 a 2 mm. In dit geval moet de plafond of wand gestukadoord worden.
Ook worden de plafonds in nieuwbouw woningen vaak traditioneel gestukadoord. Dit omdat eerst de naden gerepareerd moeten worden, om vervolgens in z’n geheel gestukadoord te worden.

 

Veelgestelde vragen over dunpleiser in nieuwbouw en renovatie
latex muurverf spuiten

Veelgestelde vragen over latex verf aanbrengen in nieuwbouw en verbouw

Wat is latex verf?

Latexverf is een oplosmiddelvrije, waterverdunbare emulsieverf. Zij bevat weinig of geen vluchtige organische oplosmiddelen. Latexverf bevat conserveermiddelen tegen schimmel- en bacteriegroei.

Latex verf kan zowel machinaal als ook met de hand worden aangebracht.